2010. március 31., szerda

Jay E. Adams Keresztyénként a családban

című könyvét olvasom már másodszor. Először egyedülállóként olvastam. Most, mint feleség és anya. Bátran nyúlhat hozzá és olvashatja minden férj, feleség, szülő de az egyedülállók is, mindenki, aki komolyan veszi Istent és mindazt, amit Ő tanít. Jay Adams vallja, hogy minden probléma megoldható azoknak, akik Krisztust fogadták el egyedüli Uruknak és megváltójuknak. Csupán látnunk kell azokat a feladatainkat, amelyekre Isten hívott el bennünket...és munkához kell látnunk.
Íme egy kis ízelítő a könyvből, a feleség szemszögéből:
"A jó feleség egész lényével arra törekszik, hogy férje segítőtársává váljon, azaz, hogy érte éljen, ahogyan az Egyháznak is Jézus Krisztusért kell éljen."(71. old.)
"Hagyd abba a siránkozást, mindenkinek vannak gondjai! Ebben a bűnös világban senki sem él problémáktól mentes életet. (...) Egyedül az számít, hogy meg akarod-e tanulni örömödet lelni a munkádban, bármi legyen is az.(...) A Biblia úgy ábrázolja a felszabadított nőt, mint aki kedvvel végzi a teendőit. Megtanult dúdolni mosogatás közben, és hálás az ételért, amely összepiszkolta az edényeket."