2013. február 13., szerda

A Karácsonyi Vásár margójára


Berki Ileana-t először a Karácsonyi Vásáron láttam...csodálatos hangja van, ami meg is ragadta figyelmem...és ennek a dalnak a mondanivalója is...különösen a címben szereplő szavak...

A román nyelvű bibliaórák

látogatottsága eléggé lecsökkent az elmúlt év vége fele. Három héttel ezelőtt egy személy jött el és azt gondoltuk ő is lesz csupán kívülálló, amikor nyílt az ajtó és három olyan személy lépett be, akik még soha nem vettek részt egyetlen álatlunk szervezett alkalmon sem.
Az egyik hölgyet már láttam egyszer, akinek életében Isten különösen munkálkodott. Mivel zenetanár, az elkövetkező bibliaórára két új énekkel készült, amelyeket elő is adott ötödmagával...szóval erre az alkalomra elhívta magával még négy tanítványát, és még négy ismerősét, barátnőjét.
Hálás vagyok Istennek ezekért az emberekért. Emlékszem, amikor idekerültem a szívembe zártam az itt élő románokat és már akkor gyakran imátkoztam értük. Hiszem, Isten folytatni fogja elkezdett munkáját!

„A vidám elme jó orvosságul szolgál; 

a szomorú lélek pedig megszáraztja a csontokat.”  

(Példabeszédek könyve 17. fejezet 22. vers)

A fennt említett igeverset választottam ez évre vezérigémül. Emlékszem egyedülállóként gyakran keseregtem hol ezért, hol azért. Isten a társam mellett tanítgat arra, hogy ha nincs baj, ne keressek. Szeretném, ha olyan hangulat uralkodna otthonunkban, ahová szívesen tér haza a társam, ahol szívesen és boldogan játszanak, tanulnak, segítenek a gyermekek, ahová szívesen térnek be mások is. 
Ugyanakkor ennek megélésére úgy a mások életéből vett jó, mint a rossz példák motiválnak. Vannak ismerőseim, akiknek társaságában szívesen vagyok: örülnek, hálásak, meglátják másokban az értékeket és önmagukat nem helyezik mások fölé lekezelően viselkedve. Ismerek olyan embereket is, akik minden kicsiségért panaszkodnak, és még az áldásokban is kapnak hibát. 
A Bibliában Isten az elégedettséghez nem köt hosszú lajstromot. Két dolgot említ meg csupán: "...ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele"1 Timótheus 6:7-8. 
Nemrég ismertem meg egy hölgyet, aki nagyon életvidám, egészséges humorral rendelkezik és Istent szeretné szolgálni teljes gőzzel...beszélgetésünk során kiderült, hogy rákos... Csodálkoztam azon, amit Isten elvégzett ebben a személyben...és szégyenkeztem, mert bár egyre ritkábban hála az Úrnak, de vannak esetek, amikor holmi apróságok miatt elkeseredek. 
Nos, nevetni szeretnék a következő napnak, örülni szeretnék még inkább megtanulni. Törekedni a békességre, a megbocsátásra, a szeretetre...Istenem segítségével.