2009. március 26., csütörtök

Hitben vagy látásban???

Terhességem 36 hetében különös dolog történt...az eddigi orvosom, aki főorvos is, nem tudott fogadni a szokásos orvosi vizsgálaton, mivel sürgős műtéte volt. Egy új, kolleganőjéhez irányított át. Tegnap az orvosnő elmondta, hogy a főorvos teljesen átadott neki...Csak állok és nem értem. De lehet, ha nem is kell értenem. De van sejtésünk, hogy miért is történhetett mindez.
Itt a Zsil völgyén szabadon választhat az anya, hogy császármetszéssel vagy természetes úton szül. Tíz szülésből nyolc császármetszés. Tőlünk is megkérdezte az orvos...és mi, a Bibliára támaszkodva azt válaszoltuk, hogy a természetes utat választanánk, ha lehetséges. Az orvos akkor azt mondta, hogy lehetséges. A tegnap mondta el az orvosnő a természetes úton történő szülés kockázatait. Persze mi is tudtuk, hogy az ikerterhesség már alapjában véve veszélyeztetett terheség. Most kissé átverve érzem magam és bizonytalanság vesz körül...Ha mégis császármetszés a helyes megoldás, jövő héten lépek a 38. hétbe...és általában ebben az időszakban végzik. És ki fog mellettem lenni? Az eddigi kezelőorvos, aki valóban nagyon jó szakember, csak úgy átadott...és egy elég nem egyenes módon...és egy eléggé nem alkalmas időben (Ha ez legalább a hetedik hónapban történik, még van idő gondolkodni) egy frissen kikerült orvosnőnek. Nos, ez a látható oldal. De nem látásban, hanem hitben kell járnom. És, amint kiderült, elég nehezen megy az alkalmazása. Teljesen pánikba estem és alig vártam, hogy hazaérjek és jól kisírjam magam. Aztán, mint mindig, Istennél megnyugodtam. Milyen jó, hogy Ő érti ezeket a helyzeteket. Az Ő kezében van az élet és a halál is. Jó volt Nála megnyugodnom. Azért kérlek, ha az Úr gyermeke vagy, imádkozz értünk, Isten adjon bölcsességet, mit tegyünk ebben a helyzetben. Alaposan ránk ijesztettek. És nagyon szeretném, ha itt, ha máshol szülök, hogy mindkét magzatot épen ölelhessem magamhoz. És azt is szeretném, hogy bármi lesz is a vége, kimenetele, Isten neve dicsőüljön meg.

5 megjegyzés:

  1. Oh szünjetek meg hát az emberben bízni, a kinek egy lehellet van orrában, mert hát ugyan mire becsülhető o.Ezsaias 3:1.
    En hiszem hogy az Ur eppen ebben fogja dicsoseget megnyilvanitani hogy fiatal orvosnot adott melled.Menyem is 4,5 kg fiut szult es termeszetes uton,mas nem vallalkozott volna erre,de az Urral minden lehetseges.Segitsen meg az Ur benneteket.Hadd dicsotitessek meg Neve ebben a munkaban.Az O ereje a te gyengesegedben fog megnyilvanulni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bátorítást! Nekem is ez jutott az eszembe...Ám a probléma az, hogy a fiatal orvosnő, aki átvett, hallani sem akar a természetes úton való szülésről. Ő maga is császármetszéssel szülte egyetlen gyermekét. Persze ott a kérdés, hogy mennyire vagyok ÉN, MI is felelősek, mint szülők. Ha egy gyerek lenne, igen, egy nővérrel is lehet szülni. Ám az ikerterhesség veszélyeztetett terhesség...és egyéb komplikációim is voltak a terhesség során. (Pl. az egyik méhlepény lent tapadt). Igen, az első gondolatom az volt, hogy várok és majd amikor jönnek a fájdalmak, bemegyünk a kórházba...és azzal szülök, aki ott lesz. De foglalkoztat az a kérdés, mennyire vagyok ebben az esetben is felelős, ha tudom a veszélyeket. Igen, Isten szuverén, mi felelősek vagyunk. Itt kellene megtalálnom a helyes irányt...

    VálaszTörlés
  3. Jo ilyenkor a szemelyes vezettetes.Meg vagyok gyozodve hogy az Ur idelyeben ad vilagossagot

    VálaszTörlés
  4. MI is imádkozunk érted.És még annyit szeretnénk irni,hogy hitünk szerint,Bibliára támaszkodva,lehet szülni természetes szüléssel,de lehet szülni császármetszéssel is.Ismerünk egy házaspárt ahol a feleség a kilenc gyermeket mind császárral szülte,mert természetes uton nem tudott megszülni egyet sem..Kellett a beavatkozás.A Bibliára támaszkodva.Az első három után az orvosok véleménye az volt,hogy több gyereket nem szabad vállalnia.És mind a kilenc gyerek egészséges.És az anyuka is.Ilyen is ritkán történik.Ne félj,csak,higgy !

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük, kedves Annuska néni...az imatámogatást és a tanácsokat is. Mi is úgy látjuk, hogy császármetszéssel szülni sem gond, ha indokolt az...Szeretnénk meggyőződni, hogy valóban teljesen ki van-e zárva a természetes szülés lehetősége. Bátorító a kilenc gyermekes anyuka története...Áldja az Úr Annuska néniéket is!!!

    VálaszTörlés