2011. október 23., vasárnap

Újra itthon

két hónapi távollét után. Amikor itthonról Székelykeresztúrra indultunk, az autóból egy utolsó pillantást vetettem otthonunkra...vajon visszahoz-e bennünket az Úr egészségesen, mindannyiunkat?
A szüleimnél töltött idő várakozással telve telt el. Napközben a lányokkal való foglalkozás kötött le. Tanultunk, játszottunk, sétáltunk. Tudtam, hogy páratlan lehetőség volt számunkra és igyekeztem kihasználni. Közben minden nap készenlétben álltam...hátha ma megszületik kisfiunk...A szülés ideje pedig nem akart elérkezni, a pocakom pedig rohamosan nőtt...és hát a szüléstől való félelem igyekezett hatalmába keríteni. Olyan jó, hogy Istenre helyezhettem terheim rendszeresen. Persze nem múlta idejét a szülés...csak én reménykedtem, hogy a 4o. hét előtt karjaimban tarthatom kisfiam.
Szeptember 19.-re voltam kiírva. És hát elérkezett az a pillanat, amit nem vártam. 2o.-án reggel be kellett feküdnöm a kórházba. Nehéz volt elválnom kislányaimtól. Kegyelem volt, hogy nem kellett sokáig várakoznom. 21.-én délután 16.4o órakor megszületett Izsák fiunk. A vajúdás gyors volt, a szülés fájdalmas...Izsák 55 cm hosszú, 385o kg súllyal született. Bár apás szülésre készültünk, a férjem ezúttal nem lehetett velem...gyakran voltak kontrakcióim az utolsó hónapokban és hát nem húztam meg eléggé a vészharangot:), amikor felhívtam a férjem.
A kisfiunk megszületése után mintha minden teher leesett volna rólam...mégiscsak voltak rajtam terhek, pedig hát Isten arra bátorít, hogy vessük Rá minden terhünket. Tudtam, hogy nem érdemlem, nem érdemeljük meg azt, hogy minden rendben legyen, hogy egészséges gyermekünk szülessen.
Boldog voltam, hogy Isten ismét kegyelmében részesített. Áldott legyen az Ő neve!
A kórházban igyekeztem a Bababölcs (Babywise) tanácsait alkalmazni. Harmadik nap már a kisfiunk szopizás után egy keveset nézelődött, majd önállóan elaludt. Éjszakánként is jól pihentünk. A pontos órákhoz kötött szoptatás tehát sokkal jobb, mint az igény szerinti (ez utóbbit a lányoknál alkalmaztuk jó pár hónapon át). Isten a rend Istene.

3 megjegyzés:

 1. Nagyon orvendek a jo hirnek.Gratulalok kis fiutokhoz!Az Ur aldja ot es az egesz csaladot!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon örülök, hogy már otthon vagytok. Én annak idején alig vártam, hogy a saját otthonunkban lehessünk végre, mind, az egész család!
  Elkezdtem neked régebben egy levelet, a napokban befejezem :)
  Gratulálunk a szép babácskához!

  Petra

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!!
  Gratulálunk!!!
  Nagyon vártam már, hogy írj valami!!
  Örülök, hogy minden rendben volt!!
  Jó lenne, ha tudnánk beszélni is egy kicsit!!
  Millió puszi, és Ölelés mindannyiatoknak!!!!!!!!!:)
  Nőjetek nagyra!!!
  Szeretettel: Klári és a család!!

  VálaszTörlés