2013. június 15., szombat

Az elmúlt héten csütörtöktől magyar nyelvű evangélizációs alkalmakat szerveztünk szombatig. Péntektől vendégünk volt a Szász család, Kolozsvárról. A tagok és szimpatizánsok teljes gőzzel besegítettek a tennivalók végzésébe-mint más alkalmakkor is. Az Úr napján együtt Úrvacsoráztunk, majd közösen ebédeltünk.
Ezen a héten román nyelven zajlik az evangélizációs sorozat.
Április végétől betegeskedtünk kb. egy hónapon át: egyik betegség jött, a másik ment: Anna vizeletfertőzésével kezddött, aztán egy hosszas, intenzíven jelentkező csalánkiütés(még most is kijön egy-kettő, amikor állati eredetű ételből többet eszenk), nátha majd Izsák esett neki a lépcsőnek és ütötte meg a halántékát ott, ahol születésétől kezdve egy barna folt, bemélyedés volt. Harmadnapra (persze az Úr napjára) begyulladt az ütés körül és bedagadt a szemhéja is. Én ezekben a napokban tanulgattam Istenre bízni családtagjaim. Az egyik Úr napján, a harcaim hevében rábukkantam egy könyvre, amely sokat segített:
Consiliere la masa din bucatarie, amelyet Muriel Cook és Shelly Cook Volkhardt írtak. Román nyelven az Agape kiadónál jelent meg. Csodálatos könyv, amely Istenre mutat.
Közben kertészkedtem is....Ez az első év, amikor nem csupán elvetettem a magokat, hanem volt valamicske időm a gyomlálgatásra is. Napirenden a saláta takarítása, főzése és fagyasztása van. A gyerekek nagyon szeretik a "reformosított" salátalevesem. Általában repetáznak, amikor ez a menü.
Most megújulva kezdtem hozzá ismét az Életnek...Szeretném még inkább Istenre bízni magam, még inkább Rá hagyatkozni és elhinni: minden ami történik, az Ő akaratából van, sőt mi több, az én, a mi javunkra van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése