2011. február 19., szombat

Nő a pocakom

Jóval nagyobb már, mint az ikrekkel. Első terhességem 12. hetében 62 kg. voltam, és 87 cm. volt a pocakméretem. Mostani terhességem 1o. hetében 58 kg.-t nyomok és 9o cm. a pocakom mérete. Szemmel láthatóan gömbölyödök...már nagyon kíváncsian várjuk terhességem 12. hetét, ugyanis ekkor lesz az ultrahangos vizsgálat.
Az általános szűrövizsga során a vércukorszint eredményem 14o dl.n A normális határérték 6o-11o (itt, Romániában ezekkel az értékekkel mérik) Ez az érték már cukorbetegségnek számít háziorvosunk szerint. Itthon megmértük újra, ekkor 91 dl. volt. Még folyamatban van a méregetés...
Gondolkodtunk azon, hogy jó lenne egy cukorterhelési tesztet végezni. Tudnunk kellene hogy valóban terhességi cukorbetegségről van e szó, ami hát nagyon veszélyes a magzatra nézve. Ezért imádkozunk most és reménykedünk, hogy minden Isten dicsőségére és a mi javunkra lesz...amint azt Ő megígérte.

3 megjegyzés:

  1. A nővéremnek rossz eredményt adtak meg, ha végeztek volna kontroll-mérést, nem kellett volna végig diétáznia a terhességet.
    Hogy az orvosnál ez hanyagság volt-e, tévedés, hiba... nem tudni, mi azóta óvatosak vagyunk, és érdemes megméretni még egyszer orvossal.
    Olyan jó, hogy rendszeresen írsz magatokról! Nagyon szeretem olvasni!

    Petra

    VálaszTörlés
  2. Nekem is jo, hogy visszairogatsz...ma ujbol mertunk vercukorszintet. 77dl. volt. Epp azon gondolkodunk, jo lenne-e megis egy kontrollmeres. Olvasva megjegyzesed, azt hiszem megis jo lesz elvegeztetni...

    VálaszTörlés
  3. Okosan kell fogalmazni, hogy miért is szeretnéd újraméretni. Nehogy sértődés legyen belőle.
    Ha otthon már többször is jó volt az eredmény, én megkérdezném a gyülekezetünk orvosainak a véleményét. És ha ők ajánlják, akkor újra megméretném. Biztosan függ sok mindentől, meg létezik a terheléses, meg nemtommilyen teszt is :)

    Petra

    VálaszTörlés